Ingredienser:
- Nakkekoteletter 500g
- Potet 1
Krydder:
- Vårløk 1
- Ingefær 5-6 skiver
- Stjerneanis 2
- Kanel 1
- Sukker 1 ss
- Soyasaus 2 ss
- Whisky 1 (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
Kutt kjøttet og potet til store terninger, vårløk og ingefær til små bitter
Kok kjøttet i en gryte med kokende vann i 2 min, ta så ut fra vannet
Stek sukker i pannen til det er brunt
Bland inn kjøttet og miks godt med det det brente sukkeret
Bland i vårløk, ingefær, kanel og stjerneanis, stek i 1 min
Hel inn kokt vann til vannet dekker kjøttet. Bland inn soyasaus og whisky, småkok i 10 min
Bland inn potet, småkok i 5 min
Til slutt, kok i høy varme til sausen tykner