Om

En liten kineser, en liten kineser
Koker så det freser, koker så det freser
Hun mikser og steker, mikser og steker
Snart er maten ferdig, snart er maten ferdig
Haba haba haba, haba haba haba
Oh yeah

 

Vi sier ofte at gresset alltid er grønnere på den andre siden. Men når det kommer til mat, mener kineserne at gresset alltid er grønnere på vår egen side.
Jeg flyttet fra Kina for 14 år siden, den gangen kunne jeg ikke lage mat. So I did what romans do,  jeg spiste som alle andre spiste på universitetet og så spiste jeg på studentbolig. Og fordi jeg ofte ikke følte meg tilfreds etter det daglige måltidet, begynte jeg å spise mye goderi og kjeks på siden. Masse! Så min vekt bare klatret og klatret. Og jeg følte fortsatt at jeg trengte å spise noe, på grunn av smaken av maten var ganske kjedelig.
Jeg begynte å lære å lage mat som min smak pleide å få, og siden jeg jobbet med design, lagde jeg selvfølgelig maten som fulgte mitt humør. Dag etter dag innså jeg at jeg begynte å spise mye mindre snacks på siden fordi munnen min og smaken min var fornøyd. Og uten å tenke på hvordan jeg kunne miste fettet rundt magen min, gikk vekten min ned.

Og til min overraskelse begynte vennene rundt meg å gi mange komplimenter på maten jeg laget, og spør meg hvordan jeg tilberedte den. Så fra å bare lage ting etter humør, begynte jeg å skrive ned oppskriftene. Og så en dag var en venns bursdagønske å få matoppskrifter fra meg;  det er hvordan jeg startet denne bloggen.