- Porsjon 7-8
- Time 70min
- Difficulty 3/5
Ingredienser:
- Lammelår 1 stk ca. 3 kg
Krydder:
- Vårløk 2
- Laurbærblad 5
- Stjerneanis 2
- Kanel 1ts
- Spiskummin 1ss
- Fenikkel 1ss
- Chilli flak 2ss (chilli pulve er også ok)
- Pepper 2ts
- Honning 1ss
- Sesame olje 1ss
- Salt 2ts
Kutt vårløk til skiver og legg sammen med 2 ts pepper, 2 stjerneanis, 1 ss spiskummin, 2 ss chilli (bruk mindre hvis du ikke liker chilli), og 1 ss fenikkel i en stor skål
Stek 6 ss spiseskjer olje i pannen til den ryker litt og hell på kryddermiksen i skålen
Miks inn laurbærblader, 2 ts salt, 1 ss honning og 1 s sesame olje, bland godt og la den hvile i 2-3 min
Skjær mange store kutt på lammelår så marinaden går bedre inn i kjøttet
Smør marinaden over hele lammelåret
Stek lammelåret i ovnen på 180 grader i ca 60min
Tada!