- Porsjon: 2
- Time: 10 min
- Difficulty: 3/10
Ingredienser:
- Torsk ca 400g
Krydder:
- Vårløk 1
- Ingefær 2 skiver
- Soyasaus 2 ss (Hvis du ikke liker soyasaus, bruk 1 ts salt isteden)
- Smør litt
- Pepper litt
- Whisky 1 ss (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
Dryss pepper og hell whisky på fisken i en dyp tallerken (Bedre med hvit pepperpulver for det ser finere ut, men jeg fant ikke.)
Kok opp vann i en panne
Strimle vårløk og ingefær, del vårløk i hvit og grønn
Legg ingefær og den hvite delen av vårløk på fisken, hell inn 2 ss soyasaus, og til slutt legg litt smør på fisken (Jeg kjøpte usaltet torsk, hvis du kan finne kun lettsaltet, så trenger kun 1 ss soyasaus.)
Damp fisken med lokk på høy varme i 5 min (Vann skal ikke over kanten av tallerkenen )
Fjern fra varmen og fortsett med lokk på i 2 min til (Det er viktig at du i de totalt 7 min, ikke åpner lokket)
Fjern ingefær og den hvite delen av vårløk og pynt med den grønne delen av vårløk
Fisken smelter på tunga 😀