Dampet torsk

  • Porsjon:                                2
  • Time:                                     10 min
  • Difficulty:                            3/10

Ingredienser:

  • Torsk                                       ca 400g

Krydder:

  • Vårløk                                   1
  • Ingefær                                2 skiver
  • Soyasaus                             2 ss (Hvis du ikke liker soyasaus, bruk 1 ts salt isteden)
  • Smør                                      litt
  • Pepper                                  litt
  • Whisky                                1 ss (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)

Dryss pepper og hell whisky på fisken i en dyp tallerken (Bedre med hvit pepperpulver for det ser finere ut, men jeg fant ikke.)

Kok opp vann i en panne

Strimle vårløk og ingefær, del vårløk i hvit og grønn

Legg ingefær og den hvite delen av vårløk på fisken, hell inn 2 ss soyasaus, og til slutt legg litt smør på fisken (Jeg kjøpte usaltet torsk, hvis du kan finne kun lettsaltet, så trenger kun 1 ss soyasaus.)

Damp fisken med lokk på høy varme i 5 min (Vann skal ikke over kanten av tallerkenen )

Fjern fra varmen og fortsett med lokk på i 2 min til (Det er viktig at du i de totalt 7 min,  ikke åpner lokket)

Fjern ingefær og den hvite delen av vårløk og pynt med den grønne delen av vårløk

Fisken smelter på tunga 😀