Ingredienser:
- Torsk 350g
- Tomat 400-450g
- Purre 1
Krydder:
- Ingefær 2-3 skiver
- Chilli 1 (Hvis du ikke liker chilli, er det ikke nødvendig)
- Grønnsaksbuljong 1
- Salt 1/2 ts
Finhakk ingefær og chilli
Stek de i olje i en gryte på medium varme
Mens ingefær og chilli stekes, kutt fisk og purre til ca 1cm tykke skiver, og tomat til biter, og kok opp 1 liter vann
Når ingefær er litt brun, legg inn tomat og stek i 1 min på høy varme
Hel inn 5dl kokte vann og grønnsaksbuljong og kok på medium varme i 10 min
Legg inn purre og 1/2 ts salt og kok i 1 min
Legg inn fisken, slå av kokplaten og la suppen hvile i 2-3 min før servering
Tata…
Tips:
- Fisken trenger ikke å koke lenge, så de smelter på tungen
- Hvis fisken allerede er lettsaltet, så trenger ikke suppen salt i det hele tatt
- Torsk kan gjerne byttes med annen fisk som laks, ørret, sei, tunfisk, makrell, flyndre osv.