Dampet laks

Ingredienser:

  • Laks                         300-400g

Krydder:

  • Sitron                      2 skiver
  • Ingefær                   ca. 15-20g
  • Vårløk                      1
  • Salt                           1 ts
  • Whisky (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)

Pinner til å løfte tallerken opp fra vannet. Eksempel pinnekjøtt pinner, eller knekte engangsspisepinner.

IMG_1047

Kutt halvparten av ingefær og vårløk i skiver og dekk bunnen av en tallerkenIMG_1048

Legg laks på tallerkenen, og dekk med andre halvparten av ingefær og vårløk som er strimletIMG_1049

Strø 1ts salt og 1 ss whisky over fisken og dekk med sitronIMG_1050

Kok opp vann i en dypp panne eller en stor gryteIMG_1051

Legg tallerkenen med laks i kokt vann, vannkanten skal IKKE over tallerkenen (Du kan legge noen pinner mellom tallerkenen og pannen)IMG_1053

Damp i 4 min med lokk på og ta vekk fra varmen og la den hvile i 2 min, fortsatt med lokk påIMG_1055

Flytt fisken til en annen tallerken. Sausen og all krydder som var med kan kastes

Så er det ferdig

IMG_1057

Om ønskelig kan du pynte med små paprika biterIMG_1060

Tips:

  • Laksen jeg brukt er ca 3-4 cm tykk, så dampet jeg 4 min. Damptida kan varieres fra 3-5 min avhengig av tykkelsen til fisken
  • Jeg brukte laks, men du kan også bruke andre typer fisk