Ingredienser:
- Laks 300-400g
Krydder:
- Sitron 2 skiver
- Ingefær ca. 15-20g
- Vårløk 1
- Salt 1 ts
- Whisky (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
Pinner til å løfte tallerken opp fra vannet. Eksempel pinnekjøtt pinner, eller knekte engangsspisepinner.
Kutt halvparten av ingefær og vårløk i skiver og dekk bunnen av en tallerken
Legg laks på tallerkenen, og dekk med andre halvparten av ingefær og vårløk som er strimlet
Strø 1ts salt og 1 ss whisky over fisken og dekk med sitron
Kok opp vann i en dypp panne eller en stor gryte
Legg tallerkenen med laks i kokt vann, vannkanten skal IKKE over tallerkenen (Du kan legge noen pinner mellom tallerkenen og pannen)
Damp i 4 min med lokk på og ta vekk fra varmen og la den hvile i 2 min, fortsatt med lokk på
Flytt fisken til en annen tallerken. Sausen og all krydder som var med kan kastes
Så er det ferdig
Om ønskelig kan du pynte med små paprika biter
Tips:
- Laksen jeg brukt er ca 3-4 cm tykk, så dampet jeg 4 min. Damptida kan varieres fra 3-5 min avhengig av tykkelsen til fisken
- Jeg brukte laks, men du kan også bruke andre typer fisk