- Porsjon: 4-5
- Time: over 30min
- Difficulty: 3/5
Ingredienser:
- Kylling 1 hel
Krydder:
- Ingefær 6 skiver
- Vårløk 2
- Hvitløk 1
- Balsamico 3 ss
- Soyasaus 4 ss
- Salt 1 ts
- Sukker 1 ss
- Sesame 1 ss
- Sesameolje 2 ss (kan byttes med oliveolje)
- Chilli 1 ss
- Pepper 1 ts
- Stjerneanis 1
- Kanel 1 ts
- Whisky 2 ss
Kok hel kylling med 2 ss whisky, 3 skiver ingefær, 1 vårløk og 1 ts salt i vann på medium varme i 20 min (Kyllingen smaker allerede smaker nå)
Stek 3 skiver ingefær, stjerneanis, kanelstang og hakket hvitløk og vårløk i ca 6 ss olje på medium høye varme til de er brune. Ta så ut krydderet
Ta 1 ss chilli, 1 ts pepper og 1 ss seame i en skål og hell på den varme oljen fra krydderblandingen. Bland og la den stå i 1 min
Bland inn 4 ss soyasaus, 3 ss balsamico, 2 ss seameolje og 4 ss suppe fra kylling
Hell sausen på pulled kylling!