Sweet and Sour laks

  • Portion:                                               2
  • Time:                                                    10min
  • Difficulty:                                           4/10

Ingredienser:

  • Laks                                                       350g

Krydder:

  • Vårløk                                                  1
  • ingefær                                                5skiver
  • Hvitløk                                                 1
  • Grønnsakebuljong                        1
  • Hvetmel                                              4ss
  • Potetmel /maismel                       4ss
  • Balsamiko                                           2ss
  • Sukker                                                  1ss (Hvis du liker søtere, bruk 2ss)
  • Soyasaus                                             3ss
  • Salt                                                         1.5 ts
  • Tomatpurre                                       2ss

Mariner laks i 1ss soyasaus og 1ts salt (Fisken jeg kjøpte er ganske tynn, hvis du har tykkere fiskebiter, kan du dele til ca 2 cm tynne skiver)

Finhakk chilli, hvitløk, vårløk og ingefær, bland 2ss soyasaus, 2ss balsamico, 1ss sukker, 1/2 ts salt og knust buljong uten vann i en skål. Bland 4ss hvetmel, 4ss poetemel/maismel og ca 8ss vann i en annen skål, sausen skal være så tykk som sur melk

Dypp fisk i melsausen

Hel inn litt mer olje enn vannlig i stekepannen, og stek fisk på begge sider, hver side i ca 1min på medium høye varme

Ta ut og legg i en dyp tallerken

Stek chilli, hvitløk, vårløk og ingefær til hvitløk er litt brun

Bland i 2ss tomatpurre og stek i ca 30 sek

Bland i den andre sausen og stek i 1 min

Hel sausen på fisken

Ferdig!