- Portion: 2
- Time: 10min
- Difficulty: 4/10
Ingredienser:
- Laks 350g
Krydder:
- Vårløk 1
- ingefær 5skiver
- Hvitløk 1
- Grønnsakebuljong 1
- Hvetmel 4ss
- Potetmel /maismel 4ss
- Balsamiko 2ss
- Sukker 1ss (Hvis du liker søtere, bruk 2ss)
- Soyasaus 3ss
- Salt 1.5 ts
- Tomatpurre 2ss
Mariner laks i 1ss soyasaus og 1ts salt (Fisken jeg kjøpte er ganske tynn, hvis du har tykkere fiskebiter, kan du dele til ca 2 cm tynne skiver)
Finhakk chilli, hvitløk, vårløk og ingefær, bland 2ss soyasaus, 2ss balsamico, 1ss sukker, 1/2 ts salt og knust buljong uten vann i en skål. Bland 4ss hvetmel, 4ss poetemel/maismel og ca 8ss vann i en annen skål, sausen skal være så tykk som sur melk
Dypp fisk i melsausen
Hel inn litt mer olje enn vannlig i stekepannen, og stek fisk på begge sider, hver side i ca 1min på medium høye varme
Ta ut og legg i en dyp tallerken
Stek chilli, hvitløk, vårløk og ingefær til hvitløk er litt brun
Bland i 2ss tomatpurre og stek i ca 30 sek
Bland i den andre sausen og stek i 1 min
Hel sausen på fisken
Ferdig!