Ingredienser:
- Svine skinkestek 400g (Jeg kjøpte en skinkestek som veier ca. 900g, bruker halve til denne retten og resten til andre rette)
Krydder:
- Hvitløk 1
- Chilli(gjerne hot) 1
- Vårløk 1
- Ingefær 3-4 skiver
- Hel pepper
- Whisky (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
Kutt kjøtt til skiver(så tynn som mulig); kutt ingefær og vårløk; finhakk chilli og hvitløk og legg de i en liten skål
Kok opp vann i en gryte med pepper, vårløk og ingefær
Legg inn kjøttskiver med whisky og la den småkoke i 20 min
Ta ut kjøttet og legg det pent i en tallerken, pynt litt med vårløk i midten
Stek 3 spiseskjer olje i panne til den ryker litt og hell inn skålen med chilli og hvitløk
Bland inn 1/2 ts salt og 1 ss soyasaus
Hell inn litt saus fra kokt kjøtt, bland godt
Hell noe av sauseblandingen på kjøttet
Nå kan du dyppe kjøttet i resten av sausen og spise! Bon appetit!!!
Tips:
- Hvis du kan finne Sichuan pepper, bruker den i steden, den gir sterkere smak