Hvitløkskjøtt

on

Ingredienser:

  • Svine skinkestek                400g  (Jeg kjøpte en skinkestek som veier ca. 900g, bruker halve til denne retten og resten til andre rette)

Krydder:

  • Hvitløk                                   1
  • Chilli(gjerne hot)                1
  • Vårløk                                     1
  • Ingefær                                  3-4 skiver
  • Hel pepper
  • Whisky (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)

IMG_0763

Kutt kjøtt til skiver(så tynn som mulig); kutt ingefær og vårløk; finhakk chilli og hvitløk og legg de i en liten skålIMG_0764

Kok opp vann i en gryte med pepper, vårløk og ingefærIMG_0766

Legg inn kjøttskiver med whisky og la den småkoke i 20 minIMG_0768

Ta ut kjøttet og legg det pent i en tallerken, pynt litt med vårløk i midtenIMG_0784

Stek 3 spiseskjer olje i panne til den ryker litt og hell inn skålen med chilli og hvitløkIMG_0791

Bland inn 1/2 ts salt og 1 ss soyasausIMG_0793

Hell inn litt saus fra kokt kjøtt, bland godtIMG_0795

Hell noe av sauseblandingen på kjøttetIMG_0799

Nå kan du dyppe kjøttet i resten av sausen og spise! Bon appetit!!!IMG_0807

Tips:

  • Hvis du kan finne Sichuan pepper, bruker den i steden, den gir sterkere smak2011021-sichuan-peppercorns-500

Legg igjen en kommentar