Ingredienser:
- Spareribs 300-400g
Krydder
- Sweet’n sour saus
- Whisky 1ss (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
- Soyasaus 2ss
- Sukke 3ss
- Balsamico 4ss
- Vann 5ss
- ingefær
Veldig enkel famous sweet’n sour saus. Husk 1, 2, 3, 4, 5
1 del whisky, 2 deler soyasaus, 3 deler sukker, 4 deler balsamico, 5 deler vann.
Legg spareribs i kokende vann og kok i 2 -3 min, ta ut.
Stek ingefærskiver i olje til lukt kommer ut, så stek sammen med spareribs i ca 3 min
Nå kommer the delicious part, hell all sweet’n sour saus over kjøttet
Stek sausen til den koker, og sett varmen til lav temperatur og la den småkoke med lok i ca 30 min, til slutt sett varm til høyeste å kok i ca 1 min til saus blir tykkere.(Pass på at sausen ikke blir brent) Dekorer med vårløk til slutt.
Tips:
- Samme sweet’n sour saus kan brukes til å koke også fisk og indrefilet
- Pass på at kjøttet inneholder litt fett. Det er godt for smaken
- Vanlig hvitt sukker er ok, men man kan også bruke brunt sukker eller kandisert sukker
- Bruk stor spiseskje
- Hvis ønskelig; juster forholdet mellom sukker og balsamico