Sweet´n Sour spareribs

Ingredienser:

  • Spareribs 300-400g

Krydder

  • Sweet’n sour saus
    • Whisky           1ss (Alkohol gjør kjøttet mørere, men kan utelates om ønskelig)
    • Soyasaus        2ss
    • Sukke              3ss
    • Balsamico      4ss
    • Vann                5ss
  • ingefær

 

Veldig enkel famous sweet’n sour saus. Husk 1, 2, 3, 4, 5

1 del whisky, 2 deler soyasaus, 3 deler sukker, 4 deler balsamico, 5 deler vann.img_0539

Legg spareribs i kokende vann og kok i 2 -3 min, ta ut.img_0540

Stek ingefærskiver i olje til lukt kommer ut, så stek sammen med spareribs i ca 3 minimg_0541img_0544

Nå kommer the delicious part, hell all sweet’n sour saus over kjøttetimg_0553

Stek sausen til den koker, og sett varmen til lav temperatur og la den småkoke med lok i ca 30 min, til slutt sett varm til høyeste å kok i ca 1 min til saus blir tykkere.(Pass på at sausen ikke blir brent) Dekorer med vårløk til slutt.img_0557

 

Tips:

  • Samme sweet’n sour saus kan brukes til å koke også fisk og indrefilet
  • Pass på at kjøttet inneholder litt fett. Det er godt for smaken
  • Vanlig hvitt sukker er ok, men man kan også bruke brunt sukker eller kandisert sukker
  • Bruk stor spiseskje
  • Hvis ønskelig; juster forholdet mellom sukker og balsamico

Legg igjen en kommentar