Sweet´n Sour torsk

Ingredienser:

  • Torsk

Krydder:

  • ingefær
  • chilli
  • 1/4 citron
  • 4ss soyasaus
  • 1ss sukker
  • hvitvin eller whisky (hvis du har)
  • vårløk

 

Kutt 5-6 ingfærskiver og hakk chilliimg_9784

Stek først ingefær i litt olje og smør det utover pannenimg_9786

Stek chilli og torsk til begge side av torsken blir litt brunimg_9792

Hell inn soyasausimg_9794

Hvis du har så hell inn hvitvin til det dekker halve høyden av fisken. Har du whisky ta i stedet 1 ss og tilsett kokende vann. img_9795

Ta i sukker img_9797

 

Ta på logg og kok opp og la det småkoke på lav varme i ca 5 min

 

Til slutt bland inn kvart sitron juice og vårløk img_9802

img_9806

Tips:

  • Vin har alkohol som gjør kjøtt mørere
  • I stedet for sitron kan man bruke balsamico
  • Samme sweet’n sour saus kan også brukes til andre kjøttretter

Legg igjen en kommentar